Scoala Regala – Sectorul 1 (Clotilde Armand)

May be an image of road, tree and street

Clotide Armand relanseasa subiectul deschiderii unei cladiri, din zona Casa Presei Libere, pentru a putea fi convertitata in asa numita Scoala Regala. O idee extraordinara si bine venita atata timp cat nu este o idee irosita.

Initial discutia desprea aceasta viitoare scoala a fost atacata de reprezentatii partidului PSD, cum ca aceasta viitoare scoala se va infinta intr-o zona unde “radiatiile” provenite de la ceva antene din zona cladirii, ar fi peste limita admisa de lege… deci primarita vrea sa iradieze copii. Insa acele afirmatii s-au dovedit a fi false dupa ce primarul sectorului 1 Clotilde Armand a chemat Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) sa faca masuratori. Masuratorile au scos la iveala faptul ca zona nu are conditii speciale si asa zisele radiatii nici macar nu exista.

Astfel se va pune pe masa Consiliului General al Municipiului Bucureşti aceasta propunere de convertire a cladire in scoala. Nu a intarziat sa vina propuneri pentru scopul acestei scoli si se pare ca personalități din lumea culturală și artistică au facut propunerea ca scoala sa fie dedicata artelor.

Este interesant ca lumea se lupta cu o pandemie, situatia cu incalzirea globala este din ce in ce mai prevalenta, faptul ca in Romania oamenii merg sa munceasca in alte tari, nu mai avem industrie care sa exporte lucruri sau brain power si… ce ar fi sa facem o scoala a artelor? In loc sa facem o scoala unde elevii sa primeasca invatatura practica care sa se potriveasca timpului, mai bine am face o scoala care o sa le dea un talent pentru care o sa munceasca doar ei singuri, fara posibilitatea sa poata multiplica talentul prin altii.

Daca nu este clar, un pictor, nu poate sa angajeze oameni sa piecteze cu el pe aceasi pictura, un muzician nu poate angaja mai multi muzicieni sa cante cu el la acelasi instrument, un actor nu poate angaja un alt artist sa joace in aceasi piesa de teatru sau in acelasi rol de film cu el… deci ideea geniala este sa facem o scoala de arte.

Oportunitatea pentru o scoala noua in Romania este enorma, doamna primar Clotilde Armand are seansa sa ramana in istoria tarii daca face lucrul acesta si nu il face doar bine, DAR il face excelent si Scoala Regala ar fi o scoala de viitor.

Nimeni nu zice ca nu poti face arta, insa actualizata la nevoile timpurilor, de exemplu:
a) desen si pictura, combinata in asa fel incat sa foloseasca spre o directie de arhitectura
b) desen, cobinata in asa fel incat sa foloseasca la modelare 3D pe calculator (poate animatie 3D dau gaming)
c) cinematografie/filem, combinata in asa fel incat sa foloseasca la productie video si editare video –
d) actorie combinata in asa fel incat sa foloseasca la public speaking, arta comunicarii si a dezbaterilor publice
e) etc.

Conceputl de scoala de arta nu este rau, insa daca este o arta cum era pe “vremuri” cu un curiculum obosit si inapoit atunci mai bine… nu…!!!!